Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли жалбата на Кардиф  срещу решението

...
Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли жалбата на Кардиф  срещу решението
Коментари Харесай

КАС нареди на Кардиф да плати на Нант 6 млн. евро за трансфера на Емилиано Сала

Спортният трибунал (КАС) отхвърли жалбата на Кардиф  срещу решението на Международната футболна федерация (ФИФА) да изплати на френския клуб Нант сумата от 6 милиона евро за прехвърлянето на аржентинския футболист Емилиано Сала, който почина трагично през 2019 година, оповестиха от съда.

Сала умря на 21 януари 2019-а при самолетна злополука, а два дни преди този момент футболистът мина от Нант в Кардиф за 15 милиона паунда (около 17 милиона евро). Кардиф и Нант се договориха да бъде изплатен първия транш от договорката до 27 февруари, само че уелският клуб не го направи, след което Нант подаде тъжба до ФИФА. На 30 септември 2019 година Световната футболна централа подреди на Кардиф да преведе избрана сума, както е контрактувано.

След решението на КАС Кардиф ще би трябвало да изплати първата вноска от прехвърлянето на Сала.

" След като взе поради всички предоставени доказателства и причините на двата клуба, КАС афишира прехвърлянето на футболиста от Нант в Кардиф за приключен. Тъй като изискванията, посочени в съглашението за трансфер, са изпълнени още преди гибелта на играча, настояването на Нант за заплащане на първата вноска от 6 милиона евро е задоволено ", се споделя в изказване на КАС.

Самолетът, който трябваше да откара 28-годишния Сала от Нант до Кардиф, изчезна от радарите на 21 януари 2019 година. Спасителната интервенция не даде резултат и беше прекъсната след три дни. Семейството на футболиста разгласи сметка за набиране на средства за продължение на издирването, а останките от самолета и тялото на футболиста бяха открити на морското дъно на 3 февруари 2019-а.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР